© CC Maasmechelen

welkom in ons netwerk, CC Maasmechelen

30.09.2021 · #cult!

Het grootste podium van Vlaanderen en Brussel is weer een beetje groter geworden: CC Maasmechelen komt ons netwerk versterken. Van harte welkom bij cult!

CC Maasmechelen is een open, bruisend huis waar iedereen welkom is om van kunst en cultuur te genieten, om elkaar te ontmoeten, om onvergetelijke indrukken op te doen.
Ze willen een verhaal vertellen dat krachtig, avontuurlijk en relevant is, en een trekker zijn in de uitbouw van een springlevend artistiek klimaat in de regio.

In hun programma kan je kiezen voor een breed en divers actueel aanbod in verschillende artistieke disciplines: theater, muziek, dans, beeldende kunst, literatuur, fotografie, film, comedy en alles daartussen. Ze tonen werk van bekende artiesten en van jong, nieuw talent. Grootse creaties maar ook kleine, experimentele parels. Zij geven kansen aan makers van eigen bodem en van diverse origine. Onze programmaselectie vertrekt vanuit een permanente nieuwsgierigheid, is een kwaliteitsmerk en zet in op verdieping.

CC Maasmechelen wil een huis van ontmoeting zijn, een bruisende plek waar het publiek onthaast en met anderen indrukken en ervaringen kan uitwisselen in een gemoedelijke, warme sfeer. Artiesten en publiek zien ze als hun gasten die ze graag met de nodige zorg omringen. In alles wat ze doen, leggen ze de lat hoog.
Ook sociaal-culturele verenigingen kunnen rekenen op hun gastvrijheid, infrastructuur en logistieke ondersteuning. Hun droom is om iedereen te laten participeren en daaruit te leren.

Ze zijn gepassioneerd door kunst en cultuur, en die passie delen ze bij CC Maasmechelen graag met hun publiek. Bij tal van voorstellingen bieden ze een rugzakje aan om de taal, het werk en de drijfveren van de kunstenaar persoonlijker en toegankelijker te maken. Deelnemen aan deze inleidingen, rondleidingen of artist talks leidt tot een diepere beleving en een intensievere kijkervaring, en opent vaak de blik op de wereld en de werkelijkheid.

Openheid, geen muren optrekken, is een keuze die ze ook doortrekken naar het hart van hun werking. Zo treden ze regelmatig buiten de muren van de schouwburg en organiseren ze evenementen op locatie. CC Maasmechelen slaat de handen in elkaar met lokale en regionale partners uit de kunstwereld, onderwijs en erfgoed. Ze ondersteunen verenigingen, scholen en sociale organisaties en stappen mee in interessante initiatieven. Verbinding en kruisbestuiving, daar geloven we in.

Het is hun ambitie om bakens te verzetten en een trekker te zijn in de uitbouw van een springlevend creatief klimaat in de Euregio.

CC Maasmechelen heeft een schouwburg met 572 plaatsen en enkele tentoonstellingsruimtes.

ccmaasmechelen.be