VVC-bestuurder herkozen als voorzitter ENCC

12.06.2020 · #sector #internationaal

De algemene vergadering van het Europees Netwerk Culturele Centra (European Network of Cultural Centres) herkoos op 10 juni Ivo Peeters, bestuurder van VVC, als voorzitter.

Het ENCC ontstond in 1994 op initiatief van cultuurcentrum De Warande in Turnhout en de FEVECC, de voorloper van VVC. De organisatie zorgt voor ervaringsuitwisseling tussen de cultuurcentra en voor belangenbehartiging van de werksoort op Europees niveau.

De leden van het ENCC zijn de nationale overkoepelende organisaties van cultuurcentra. Voor Vlaanderen en Brussel is VVC de vertegenwoordiger.  Voor Franstalig België is dat ACC, Association des Centres Culturels.

Op de algemene vergadering van het ENCC van 10 juni 2020 werd het bestuur gekozen. Dat bestuur bestaat uit 9 personen uit 8 landen: naast 2 bestuurders uit België (1 voor Vlaanderen en 1 voor Franstalig België), zetelen ook vertegenwoordigers uit Polen, Letland, Italië, Spanje, Denemarken, Kroatië en Duitsland in het bestuur.

Op diezelfde algemene vergadering werd Ivo Peeters herkozen als Chairman, zeg maar voorzitter van de organisatie. Ivo Peeters, voormalig directeur van GC De Zeyp in Ganshoren, is ook al jaren lid van het bestuur van VVC. Proficiat Ivo!

Lees hier het volledige artikel op de website van ENCC.

 

Schrijf je in voor de cult!-nieuwsbrief!

Ongeveer wekelijks versturen we onze cult!-nieuwsbrief vol informatie, aankondigingen, workshops, opleidingen en inspirerende praktijken.

nieuwsbrief