cult!-agenda najaar 2021

15.11.2021 · #cult!

Je zag het misschien al passeren, maar de komende periode heeft cult! heel wat interessante samenwerkingen op de agenda staan. We zetten ze nog even op een rijtje.

maandag 22 november - collegadag Jazz

 

© Jens Thekkeveettil

Schrijf je in

Muziekprogrammatoren en communicatiemedewerkers kunnen binnenkort inspiratie opdoen tijdens de jaarlijkse Collegadag Jazz. Daarin nemen cult!, JazzLab en VI.BE je mee op een interessante reis door het jazz-landschap. Tijdens de Collegadag kan je genieten van een praktijkgerichte workshop, sfeervolle showcases en de presentatie van het nieuwe seizoen van JazzLab. De workshop gaat deze keer dieper in op publiekswerking en gerichte communicatie: hoe kan je meer mensen naar jouw concerten lokken? En hoe zorg je ervoor dat een nicheprogrammatie toch de aandacht trekt? Afspraak in De Casino te Sint-Niklaas, van 09u30 tot 16u.

dinsdag 23 november - cult!-circuit

 

© CC De Steiger - Meskens in Motown

Schrijf je in

Binnenkort lanceren cult! en VI.BE het cult!-circuit. Dat is een plek voor initiatief, expertise en uitwisseling voor mensen binnen de hedendaagse muziekprogrammatie. Het doel? Samen nadenken over de vraagstukken in de sector, elkaar inspireren en acties ondernemen. Op 23 november van 10u tot 11u finaliseren we de werking van het cult!-circuit, en daarvoor kunnen we jouw blik gebruiken.

vrijdag 26 november - workshop verloning beeldende kunstenaars

 

© Edgar Moran

Schrijf je in

Werk jij in jouw cultuurhuis soms samen met beeldende kunstenaars of curatoren? Dan is het eerlijk verloningskader van Kunstenpunt misschien wel een handige referentie. Het kader bestaat uit een richtlijn en een vergoedingscalculator. Op 26 november, van 10u tot 12u, organiseren cult! en Kunstenpunt een online workshop. Daarin evalueren we het verloningskader voor cultuurhuizen en bekijken we hoe je het in de praktijk kan toepassen. 

dinsdag 14 december - collegagroep jeugd

 

© GC Elzenhof (Elsene)

Schrijf je in

Ben je een jeugdprogrammator en heb je nood aan uitwisseling met collega's of een plek waar je met concrete problemen kan aankloppen? Verschillende keren per jaar wordt er in samenwerking met cult! een collegagroep jeugd georganiseerd. Daarin worden enkele vraagstukken van de jeugd- en schoolprogrammatie behandeld en kan je met je collega's prospecties bespreken. De bedoeling is steeds om informatie uit te wisselen en inspiratie bij elkaar op te doen. De volgende collegagroep is gepland op 14 december 2021. Meer details volgen via mail.