Week van de Belgische muziek: 5 (+1) tips voor jouw cultuurhuis

21.12.2021 · #inspiratie #cult!

Binnenkort is het zover: maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari vindt de tweede editie van de Week van de Belgische muziek plaats. De bedoeling van dat initiatief? Een nationale liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem via allerhande projecten, concerten en hashtags. 

Als grootste podium van Vlaanderen en Brussel kunnen we dat natuurlijk niet zomaar laten passeren. Daarom vraagt cult! aan alle cultuurhuizen om die week Belgische muziek letterlijk én figuurlijk in de schijnwerpers te zetten. Heb je nog nood aan inspiratie? cult! geeft je enkele concrete tips.

  • Kijk wat je die week al in huis hebt. Staan er Belgische artiesten gepland tussen 31 januari en 6 februari? Zet die dan extra in de kijker voor de Week van de Belgische muziek.
  • Heb je nog plaats of tijd voor een last-minute concert? Ga in zee met lokale bands, dj’s of muzikanten.
  • Werk samen met lokale partners (radio, bibliotheek, muziekschool, verenigingen, etc.) om Belgische muziek te promoten. Bij CC Asse speelden vorig jaar bijvoorbeeld leerlingen van de Kunstenacademie hun favoriete Belgische nummers.
  • Ook op sociale media kan je van je laten horen: creëer een Spotify-playlist met de favoriete Belgische liedjes van jouw medewerkers of deel een overzicht van jullie favoriete Belgische muziekvideo’s.
  • Betrek het publiek van jouw cultuurhuis. Van welke lokale bands zijn zij fan? Wie willen ze graag (opnieuw) zien in jullie zalen? Zet aan tot participatie en deel tips met elkaar.
  • Zoek naar inspiratie via vorige initiatieven. Hier vind je een uitgebreid overzicht met wat huizen uit ons netwerk vorig jaar deden en VI.BE maakte een inspirerende aftermovie van de eerste editie.

Doe je mee? Laat het ons weten via dit formulier. Zo zetten we met cult! alle initiatieven, groot en klein, in de kijker en kunnen we met ons hele netwerk een Ode aan de Belgische Muziek brengen.