© CC Het Bolwerk (Vilvoorde) - ZomerSurprises 2020, Bubbels at home

zomersurprises in Vilvoorde

04.08.2020 · #inspiratie #sector #corona

Deze zomer zou je in Vilvoorde wel eens op een plotse straattheaterverwennerij getrakteerd kunnen worden. CC Het Bolwerk organiseert - in combinatie met hun openluchtfototentoonstelling EXPO1800 - ZomerSurprises.

De expo is een fototentoonstelling voor en door Vilvoordenaars. Om de drie weken trekt CC Het Bolwerk naar twee andere wijken in de stad om die op te fleuren met foto's ingezonden door inwoners van Vilvoorde. Zo passeren alle wijken de revue en worden alle inwoners betrokken.

In die wijken zou je ook zomaar plots getrakteerd kunnen worden op straattheater. Wat, waar en wanneer blijven een groot vraagteken tot het allerlaatste moment en quasi spontaan - aangekondigd door toeters, bellen en tromgeroffel - krijgen voorbijgangers een heuse voorstelling te zien.

Programmator Elke Van Neyghem heeft een selectie gemaakt van straattheater-gezelschappen die het mogelijk maken om naar de mensen toe te gaan. Zo kan iedereen veilig werken, worden mensen niet opgeroepen om samen te komen en gebeurt alles zeer spontaan. 

EXPO1800 verplaatst zich vier keer over bijna drie maanden en staat telkens in twee wijken. Tijdens ieder openingsweekend vinden er ZomerSurprises plaats. Meer info op de website van CC Het Bolwerk. 

 

Benieuwd wat de volgende ZomerSurprise in petto heeft!