©De Walburg

welkom in ons netwerk, GC Hamont-Achel

07.04.2021 · #cult!

Het grootste podium van Vlaanderen en Brussel is weer een beetje groter geworden: GC Hamont-Achel komt ons netwerk versterken. Van harte welkom bij cult!

Gemeenschapscentrum Hamont-Achel bestaat uit drie belangrijke locaties: De Posthoorn, Cinema Walburg en Michielshof.

De Posthoorn

De Posthoorn is een polyvalente (concert)zaal tot wel 1300 bezoekers. Sinds de heropening van de zaal in het najaar van 2008 zijn er al heel wat grote namen de revue gepasseerd: Arno, Belle Perez, K’s Choice, Levellers, Bart Peeters, Channel Zero, Clouseau, Meuris 2010, Arsenal, Front 242, Novastar, Gabriel Rios, Bootleg Beatles, Daan, Vive la Fête, 10CC, De Dijk, Triggerfinger, Blof... De Posthoorn biedt ruimte voor een uiteenlopende reeks aan activiteiten en evenementen van culturele en socio-culturele aard. Binnen het cultureel programma van de stad wordt de zaal als het podium voor jongerencultuur (pop&rock) geprofileerd.

De Posthoorn, Groenstraat 6, 3930 Hamont-Achel

Cinema Walburg

Cinema Walburg werd in 1958 gebouwd als moderne filmzaal door Henri Van Vlierden-Sevenels. De cinema bood toen plaats aan bijna 500 bezoekers en was daarmee een van de grootste zalen uit die tijd. Vermits deze zaal na al die tijd intact bewaard bleef, beschouwen kenners de Cinema Walburg als een uitzonderlijk monument. De stad Hamont-Achel koestert dit uniek stukje erfgoed en besloot einde 2008 tot de aankoop van de voormalige cinema. Vervolgens werd in 2009 het podium uitgerust met de nodige moderne theatertechnieken, maar met behoud van de authentieke sfeer van de zaal en met plaats voor 387 bezoekers. Binnen het cultureel programma van de stad biedt Cinema Walburg een podium voor de betere film, kleine theaterproducties, stand-up comedy, schoolvoorstellingen...

Cinema Walburg wordt ook verhuurd aan verenigingen en private organisaties.

Cinema Walburg, Kerkstraat 28, 3930 Hamont-Achel

Michielshof

In 2010 werd besloten om de culturele infrastructuur in Achel-Centrum grondig te vernieuwen. In het fraai vormgegeven complex bevinden zich een polyvalente (feest)zaal, een grote (les)keuken, verschillende vergader- en repetitielokalen, een gezellig hedendaags cafetaria en het filiaal van de bibliotheek. Het Michielshof is de ideale locatie voor allerhande activiteiten en evenementen zoals concerten, (vormings)activiteiten, eetdagen, kienavonden, vergaderingen, voordrachten, ledenfeesten... zowel van verenigingen als van andere organisaties. In het Michielshof zijn ook speciaal akoestisch uitgeruste muzieklokalen ondergebracht die o.a. gebruikt worden voor muziekonderwijs van bijvoorbeeld de Kunstacademie Noord-Limburg, afdeling Hamont-Achel in zowel individueel verband als klassikaal.

Michielshof, Michielsplein 3, 3930 Hamont-Achel

 

Meer info: UiTpunt Hamont-Achel, Wal 26, 3930 Hamont-Achel, uitpunt@hamont-achel.be, tel. 011 51 05 02