welkom in ons netwerk, GC De Pit!

08.02.2021 · #cult!

Het grootste podium van Vlaanderen en Brussel is weer een beetje groter geworden: GC De Pit in Buggenhout komt ons netwerk versterken. Van harte welkom bij cult!

Het is weldra 20 jaar geleden dat het sportcomplex De Pit werd uitgebreid met een theaterzaal en dat de site zich beetje bij beetje ontpopte tot een gemeenschapscentrum. Intussen heeft De Pit een tweede groeischeut gekregen en beschikt de gemeenschap over een klein patrimonium aan gebouwen die ze aan de inwoners kan aanbieden. Van de kleine Molenaarswoning in Opstal, over de polyvalente zaal De Orangerie in Opdorp, tot de theaterzaal in het centrum.

Op deze locaties wordt een cultuur- en ontspanningsprogramma aangeboden dat op maat wordt gemaakt door de Dienst Vrije Tijd. Het verenigingsleven krijgt er een onderdak en een rijke voedingsbodem om te groeien, maar je kan er ook kiezen uit een divers en kleurrijk programma. Met zijn aanbod wil De Pit het centrum van de gemeenschap worden: een keuken waarin met fantasie, tover en experiment een eigen identiteit bekokstoofd wordt. Je kan er komen om te spelen of bespeeld te worden. Je komt er binnen en je komt er naar buiten.

gc de pit