welkom GC De Kroon

14.06.2024 · #inspiratie #cult! #sector

Het netwerk van cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel is weer een beetje groter geworden: GC De Kroon in Bocholt komt ons netwerk versterken. Van harte welkom bij cult!

GC De Kroon is het gemeenschapscentrum van de gemeente Bocholt en ligt in het centrum van deelgemeente Kaulille. Doorheen de jaren is het centrum meermaals verbouwd, uitgebreid en verbeterd waardoor ze nu beschikken over een zeer praktische en druk bezette infrastructuur. De eigen programmatie focust op podiumvoorstellingen, schoolvoorstellingen, tentoonstellingen en workshops. Daarnaast ontvangt de Kroon heel wat receptieve activiteiten van voornamelijk lokale verenigingen dankzij een goed uitgerust podium, een polyvalente zaal, twee danszalen, diverse les- en vergaderlokalen, ateliers en een professionele keuken voor kooklessen en feesten. Daarmee is het GC bovenal een culturele ontmoetingsplek voor Bocholtse creatievelingen en verenigingen.

De Kroon beheert verder nog 2 buitenhuizen: een unieke gemeenschapsruimte in de recent gerenoveerde St. Willibrodruskerk van Reppel en de polyvalente zaal ‘De Leemskuil’ in Lozen. Een team van 5 toezichters, 2 technici, een administratief medewerker en diensthoofd (goed voor +/- 5,5 FTE) zorgen dat de Kroon in het cultuurseizoen zowat iedere dag geopend is. Een ploeg fijne vrijwilligers versterkt het team met de in-house catering voor artiesten en een vlotte bediening aan de toog in de foyer. Onder het dak van GC de Kroon vind je ook nog het Theatercafé De Kroon (concessie), het Sociaal Huis van de gemeente Bocholt en een feestzaal. 

ontdek GC De Kroon