the next fifty publicatie

04.12.2023 · #toekomstwensen #cult! #the next fifty

Op 28 november tijdens het feest in CC MUZE lanceerden we onze publicatie 'the next fifty'. Tien toekomstwensen voor cultuurhuizen van tien verschillende mensen uit en rond het netwerk van cultuurhuizen. Heb je ons feest gemist en wil je graag een publicatie ontvangen? Scrol dan naar beneden om eentje te bestellen.

We vieren in 2023 de 50ste verjaardag van het netwerk van cultuurhuizen. 50 jaar voorstellingen, workshops, expo’s, projecten en samenwerkingen. Maar ook 50 jaar een warme thuis voor publiek en artiesten. Met the next fifty blikken we terug op die rijke geschiedenis en kijken we vooral reikhalzend uit naar de toekomst.

Bij een verjaardag hoort een feest. Want wat zijn we trots op al die cultuurhuizen. Met elk een eigen identiteit, maar verbonden in een groot en fijnmazig netwerk. Er zijn geen grenzen aan wat je er kan beleven en zien. Het zijn plaatsen voor ontmoeting en verbinding. Voor ontroering en betovering. Je kan er lachen, gieren, brullen. Met jonge wolven en bekende koppen. Met adembenemende stiltes en oorverdovend applaus. Cultuurhuizen raken, begeesteren en verwonderen, ook na 50 jaar.

Bij een verjaardag horen verjaardagswensen. Welke rol speelt het cultuurhuis van de toekomst voor jou, voor ons, voor de volgende generaties? cult! gaf carte blanche aan tien diverse stemmen in en rond het netwerk van cultuurhuizen om hun toekomstwensen te formuleren. Samen bieden ze een meerstemmig perspectief. Hun voorstellen, ideeën en wensen kan je in deze bundel lezen.

Bij een verjaardag hoort een terugblik. In het midden van deze publicatie krijg je een overzicht van de geboortedata van de cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel. Samen vormen ze een indrukwekkende tijdslijn van de 172 cultuurhuizen uit het netwerk van cult!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau. En dus schenken we jou wat (wit)ruimte. De laatste pagina’s van deze publicatie kan je gebruiken om je eigen wensen voor de volgende vijftig te verbeelden, om te dromen over jouw cultuurhuis van de toekomst.

Een verjaardag vier je samen. Met publiek, makers, vrijwilligers, kleine en grotere huizen, gevestigd en nieuw talent. Samen met alle cultuurhuizen wil cult! als netwerkorganisatie een sterke boodschap brengen van verbinding. We zijn allemaal deel van de voorbije 50 jaar, we zijn klaar om ook de komende 50 jaar samen vorm te geven.

 

Wil jij ook graag een publicatie ontvangen? Bestel dan hier jouw exemplaar. We vragen enkel om de verzendkosten (€ 5) over te maken.

Bedankt voor je interesse, voorlopig zijn alle exemplaren de deur uit.  Alle brieven verschijnen komende weken op onze website.

Heb je hier een vraag over? Mail naar fien@cult.be.