PB: #blackoutforculture

23.12.2021 · #cult! #sector #corona

#blackoutforculture

Op het overlegcomité van 22 december werd beslist om de gehele cultuur- en evenementensector aan banden te leggen. Na bijna twee jaar van inspanningen, goede wil en flexibiliteit krijgen we wederom het deksel op onze neus. Wat voor ons een eindejaarsperiode moest worden met licht aan het einde van de tunnel, wordt nu een zwart gat waar we het einde niet van zien.

Daarom dit duidelijke signaal: met de volledige cultuursector gaan we op zwart. We roepen ieder cultuurhuis, instelling, organisatie, artiest of sympathisant op om te tonen dat we in rouw zijn. Dat doen we met een zwarte vlag voor de deur, een zwarte doek uit het raam of een zwarte profielfoto op Facebook. De actie #blackoutforculture is de eerste en een van de vele geplande reacties op de sluiting van onze sector die we niet zomaar over ons heen laten gaan. We laten van ons horen!

Ondertekend

Live Sector overleg, cult!, Clubcircuit, Overleg Kunstenorganisaties (oKo), Event Confederation, State of the Arts, De Federatie, NICC, Bozar, Botanique, FFMWB