negen cultuurhuizen stellen samen online muziekprogramma voor

12.01.2021 · #inspiratie #sector #corona

In deze tijden van culturele lockdown willen de negen cultuurhuizen van regio Dijk92 hun publiek blijven verwennen met fijne voorstellingen. Onder de roepnaam STREAM 92 stelden ze een gratis muzikaal programma samen om de maand januari in schoonheid door te komen.

STREAM 92 is initiatief van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Dijk92 en de cultuurhuizen van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. Met dit online event willen ze hun publiek blijven vergasten op mooie voorstellingen vanuit de schouwburg.

Het publiek mag helaas de schouwburg nog niet binnen, de artiesten worden dus via de digitale weg naar het publiek gebracht. Via de websites en sociale media-kanalen van de verschillende cultuurhuizen en de facebookpagina van Dijk92 rollen de concerten gratis de huiskamer binnen.

Op zondag 10/1 trapte Frascati Symphonic de reeks muziekconcerten op gang. Nadien volgen nog concerten van Alexandre Cavaliere Trio, Bl!ndman, Lars Van de Voorde Trio, Roeland Hendrikx & Lin Chin Cheng en Companie Barbarie.

Dijk92 is een intergemeentelijk samenwerkingsverband verbonden door Dender, Durme en Schelde. Samen delen ze de ambitie om vanuit culturele en maatschappelijke uitdagingen een culturele meerwaarde voor de regio te realiseren. Samenwerking binnen en buiten de cultuursector is een van  de belangrijkste hefbomen in de realisatie van haar ambitie. Dijk92 verkent en ondersteunt culturele initiatieven met (potentiële) bovenlokale uitstraling.

Facebook Dijk92