maak kennis met cult!

18.06.2020 · #cult! #sector

Vandaag besliste de algemene vergadering van VVC vzw om de naam van de organisatie te veranderen naar cult! vzw. Die naamsverandering is de kers op de taart van een grondige inhoudelijke en zakelijke vernieuwing. Maak kennis met cult!, netwerk cultuurhuizen.

Net als VVC blijft cult! een organisatie waar aanspreekbaarheid en kwalitatieve dienstverlening centraal staan. Cultuurhuizen passen zich aan aan veranderende noden in de samenleving, veranderende organisatievormen en een veranderende context. Die dynamiek en wendbaarheid wordt weerspiegeld in cult! Met een (nog meer) bottom-up benadering, een open blik, dito mindset en een toekomstgerichte uitstraling is cult! dé organisatie om deze diverse sector te vertegenwoordigen.

Puur praktisch gaan we voor gemakkelijke en toegankelijke informatiedeling via een gloednieuwe website, een splinternieuwe huisstijl en daarmee ook een grondige imago-update.

cult! is een netwerk

cult! is hét netwerk dat lokale cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel met elkaar verbindt. Samen met leden gaat cult! op zoek naar antwoorden op gezamenlijke of specifieke uitdagingen. cult! informeert cultuurhuizen over sectorale ontwikkelingen, interessante kansen, inspirerende praktijken, ...

cult! is een aanspreekpunt

cult! is een open en toegankelijk aanspreekpunt voor cultuurhuizen en partnerorganisaties. cult! is een doorgeefluik en maakt verbindingen tussen mensen, partners en organisaties om kennisdeling en ervaringsuitwisseling aan te moedigen.

cult! is een partner

cult! smeedt duurzame samenwerkingsverbanden en doet regelmatig beroep op de knowhow van partnerorganisaties. Zo kunnen we gemeenschappelijke vraagstukken en uitdagingen te lijf gaan en de dienstverlening aan ons netwerk verbeteren. 

cult! is een belangenbehartiger

cult! is een actieve deelnemer, verdediger en vertegenwoordiger van de sector in diverse overleggen. cult! luistert naar wat er leeft in haar netwerk en kaart dat aan bij beleidsmakers. cult! formuleert standpunten door leden te bevragen en te betrekken.

 

Kijk eens rond op onze website en vergeet zeker deze pagina's niet:

  • netwerk: ontdek ons uitgebreide netwerk en spot je eigen bolletje
  • nieuws: vers van de pers en heet van de naald
  • evenementen: eigen activiteiten en relevante evenementen van partners 
  • vacatures: gratis publicatie van vacatures in de sector
  • advies: nuttige informatie met een vinger aan de culturele pols
  • publicaties: publicaties en onderzoeken over cultuurhuizen en cultuurbeleid
  • over: wie is cult! en wat doet cult!? 

 

Tot slot nog deze dienstmededeling: we hebben nog niet de kans gehad om alle informatie van de oude website over te zetten naar cult.be, maar maken daar binnenkort werk van. Ben je op zoek naar informatie die te vinden was op de oude website? Laat ons iets weten en we geven het graag door.

#teamcult dankt Rekall en Elvire Delanote voor het realiseren van een prachtige website en huisstijl.

 

Schrijf je in voor de cult!-nieuwsbrief!

Ongeveer wekelijks versturen we onze cult!-nieuwsbrief vol informatie, aankondigingen, workshops, opleidingen en inspirerende praktijken. Kreeg je de VVC-nieuwsflitsen al? Dan ben je automatisch ook ingeschreven voor de cult!-nieuwsbrief.

nieuwsbrief