Lokale Helden
© Lokale Helden

Lokale Helden 2022 - doen jullie mee?

18.03.2022 · #cult! #sector

VI.BE en cult! dagen alle cultuurhuizen met goesting en een hart voor hun lokale muziekscene uit om deel te nemen aan de vijfde editie van Lokale Helden op zaterdag 30 april 2022.

Het is lang stil geweest in repetitiekoten en podia. Daar wil VI.BE, het aanspreekpunt voor artiest en de muzieksector, ism. cult! komaf mee maken met een nieuwe editie van Lokale Helden. Op zaterdag 30 april 2022 willen ze er - al voor de vijfde keer! - één gigantisch muziekfeest in Vlaanderen en Brussel van maken. Daarom roepen ze iedereen met goesting en een hart voor de lokale scene op om deel te nemen. Ga op zoek naar straf lokaal muzikaal talent en zet ze op dat welverdiende podium.

Deze vijfde editie belooft nu al, met al meer dan 80 initiatieven in evenveel gemeenten, een succes te worden - en daar kan jij mee voor zorgen! Ga aan de slag met jouw muzikale helden en support your local scene, meer dan ooit. Alles kan: een mini-festival met lokaal talent, een dj-contest, een concert op een unieke locatie, een kroegentocht,… Alles kan en niets is ons te gek, zolang muziek centraal staat en artiesten een link hebben met jouw gemeente. Iedereen kan meedoen, los van genre, achtergrond, leeftijd...

Al plannen die dag? Geen probleem! Boek een lokaal voorprogramma, of laat een lokale dj de muziek verzorgen tijdens de pauze of na de voorstelling. Echt geen plek meer in je cultuurhuis? Verenig je lokale scene en ga voor fijne samenwerkingen zodat lokaal talent toch een kans kan krijgen in jouw stad of gemeente. Ondersteun het lokale jeugdhuis met een technieker; leen een vereniging uit jouw buurt jullie mobiele geluidsinstallatie uit; of ondersteun het lokale café door mee promo te maken.

VI.BE neemt jullie dan ook meer dan graag op in hun communicatiecampagne: ze sturen gratis affiches op; Studio Brussel zendt op Lokale Helden vier uur uit vanop verschillende evenementen én jullie evenement wordt vermeld in de bijlage van De Standaard waar we een overzicht geven van alle Lokale Helden events. Daarnaast worden alle regionale journalisten persoonlijk op de hoogte gebracht van de initiatieven die in hun regio doorgaan!

Wil je jouw initiatief aanmelden, zoek je inspiratie of heb je vragen? Laat het ons weten via lokalehelden.be voor vrijdag 25 maart of geef een seintje op lokalehelden@vi.be.