© Karel Uyttendaele - Geike in CC De Beuk (Kortemark)

LIVE2020

16.06.2020 · #sector #corona

#UnitedForLiveMusic

Solidariteit. Steun. Optimisme. Dat is waar LIVE2020 voor staat. Het solidariteitsfonds wil gelden inzamelen om perspectief te bieden aan de livemuzieksector. Want die is unplugged. Letterlijk. Sinds mid maart is het stil in de muziekclubs, cultuurcentra en concertzalen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden alle culturele events verboden. Ook zomerfestivals zijn er dit jaar niet. The damage is done en enorm groot. De zo bloeiende livemuzieksector bloedt. Artiesten, backliners, technici, concert- en festivalorganisatoren, podiumbouwers, boekingsagenten, marketeers, managers, cateraars, merchandisers, zaalbeheerders, ticketbedrijven, stagehands en zovele anderen kennen ongeziene inkomens- en omzetverliezen.

LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven noodzakelijk. Het fonds wil vooral een aanvulling bieden, waar nodig een extra bijdrage leveren. Aan door de huidige crisis zwaar getroffen collega's die het financieel moeilijk hebben. Aan de sector door relance-initiatieven te ondersteunen. LIVE2020 geeft dat duwtje in de rug. Zodat livemuziek in de beste en veilige omstandigheden kan terugkeren naar kleine en grote podia, binnen en buiten. Zodat we samen weer kunnen genieten van die unieke en onvergetelijke ervaringen die concerten en festivals zijn.

LIVE2020 steunen kan door acties te delen met je publiek, een gift over te maken, een solidariteitsactie te organiseren of deel te nemen aan één van de acties die in het initiatief gebundeld worden onder het motto #unitedforlivemusic. VVC voegde alvast ons stem toe, komt die van jouw huis er ook bij? 

LIVE2020 is een solidariteitsfonds voor en door de Belgische muzieksector.

LIVE2020

 

Schrijf je in voor de cult!-nieuwsbrief!

Ongeveer wekelijks versturen we onze cult!-nieuwsbrief vol informatie, aankondigingen, workshops, opleidingen en inspirerende praktijken.

nieuwsbrief