© Schouwburg Kortrijk

doe mee aan de campagne van het netwerk van cultuurhuizen

19.04.2023 · #cult! #the next fifty

In 2023 vieren we de verjaardag van de cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel. Tijdens the next fifty lanceren we vanuit cult! in samenwerking met UiTinVlaanderen de grootschalige campagne 'mijn cultuurhuis' die het belang van cultuurhuizen extra in de kijker zet. We werken momenteel hard achter de schermen aan al het materiaal. Om deze campagne in elke stad en gemeente zichtbaar te maken, hebben we ook jouw hulp nodig. Laat ons snel weten of je meedoet.

wij doen mee aan de campagne 'mijn cultuurhuis'

waarom deze campagne?

Doel van de campagne is om bij het brede publiek positieve aandacht te creëren voor cultuurhuizen, vertrekkend vanuit de troeven: er is voor iedereen wel een cultuurhuis in de buurt met een ruim en divers aanbod. Een cultuurhuis dat via een podiumaanbod, vorming, expo, projecten en gemeenschapsvormende activiteiten prikkelt, verbeeldt, inspireert en verbindt. Cultuur brengt mensen samen en cultuurhuizen zijn dé plek waar uiteenlopende vormen van cultuur beleefd worden.

wat houdt de campagne concreet in?

Fase 1: Eind mei starten we het eerste deel van de campagne die we via een persbericht, een campagnewebsite, affiches en social media delen met jullie, de cultuursector en de rest van de wereld. Jouw cultuurhuis kan de campagne mee verspreiden door affiches op te hangen in het cultuurhuis en op andere plekken in de gemeente, door het nationale persbericht ook lokaal te verspreiden en de campagnebeelden te delen via jullie eigen communicatiekanalen.

Fase 2: Na de zomer lanceren we deel twee van de campagne. Samen met de start van de nieuwe cultuurseizoenen vliegen we er in met een interactieve publieksactie, filmpjes van cultuurhuis-ambassadeurs en de verspreiding van het campagnebeeld en de campagneboodschap via de (nationale) media.

teken nu alvast in om mee te doen met jouw cultuurhuis!

Dan ontvang je binnenkort meer info over de concrete startdatum en bezorgen we wanneer al het materiaal klaar staat, een link naar het campagnemateriaal, samen met een inspiratiegids vol ideeën om de campagne lokaal uit te rollen en maximaal te doen leven.

Klik hier om de deelname van jouw cultuurhuis te bevestigen.

Hebben jullie nog vragen? Contacteer ons via info@cult.be.


Deze campagne is een samenwerking tussen cult! & UiTinVlaanderen en kunnen we realiseren dankzij de steun van de Vlaamse overheid en de spelers van de Nationale Loterij.