© Kattoo Hillewaere - Schouwburg Kortrijk

crisiscel Cultuur: "we zullen waakzaam blijven"

16.10.2020 · #sector #beleid #corona

De Crisiscel Cultuur begrijpt dat er iets moest gebeuren naar aanleiding van de alarmerende cijfers. De noodkreet uit ziekenhuizen en de zorgsector is niet mis te verstaan. Maar het totaalplaatje van de maatregelen oogt bijzonder ingrijpend voor de hele samenleving. Vooral de horeca, een sector die nauw bij ons aanleunt, wordt toch erg zwaar getroffen.

Onze cultuurwerkers, kunstenaars en vrijwilligers werken in beheersbare contexten. Dat weten de experten, overheden én onze publieken. Maar toch oogt de toekomst hoogst onzeker. 

“Onze sector krijgt een week respijt. We kunnen in de komende week nog vasthouden aan onze huidige, veilige en voorzichtige manier van werken. We zijn dankbaar voor dat vertrouwen, maar de vraag is: wat dan? Alles hangt samen. De impact van de cijfers en de algemene maatregelen is zo groot, dat het bang afwachten is of en hoe die onze sector impacteren.”

Het overlegcomité vraagt de sector om een snelle harmonisering van de gewestelijke protocollen. 

“Die vraag is terecht en vragen wij zelf al sinds dag één van de crisis. Daar zullen we dus werk van maken. Een duurzaam kader voor het hele land is allang een noodzaak. De Crisiscel roept de sector op om waakzaam te blijven. We werken van dag tot dag verder met groot verantwoordelijkheidsbesef.”