Dans- en familievoorstelling 'promise me' van laGeste met voorafgaand ouder-kind workshop door choreografe Joke Laureyns.

ouder-kind workshop

Zekerheden op de helling zetten. Confrontaties aangaan. Stoppen met onverschillig zijn en de explosieve krachten omarmen die het leven in zich draagt. promise me is een dansvoorstelling in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. Tomeloos fysiek en driftig, met lichamen die de extremen opzoeken. Een voorstelling over de hunkering naar grootse dingen. Maar ook over de littekens die dat achterlaat op onze huid.

In deze workshop onder leiding van één van de choreografen van promise me, Joke Laureyns, maak je kennis met de bewegingstaal van kabinet k / laGeste en van de voorstelling die je ’s avonds in Ter  Vesten kan bekijken. Joke heeft een achtergrond in de filosofie en werkt al jaren met kinderen en volwassenen samen. De workshop is een speelse ontmoeting tussen een ouder/begeleider en hun kind vanaf 8 jaar. Het is een actieve manier om van binnenuit kennis te maken met de danstaal die eigen is aan het werk van kabinet k: dans in de meest sobere en essentiële vormen. Er is geen ervaring vereist.

Joke Laureyns verwoordde het zelf zo: “Dans, niet als “pasje hier, pasje daar”, maar dans die, juist omdat ze de gesproken taal vermijdt, het kan hebben over alle grote dingen waarover we niet kunnen spreken zonder te stotteren, zeker niet tegenover een kind. Dààr kan dans een onderscheid maken, als een vocabulaire van het onuitspreekbare.”

Er kunnen (slechts) acht ouder-kind koppels deelnemen. Mis deze ervaring niet!.

promise me

Hou je vast voor een tomeloos fysieke en driftige dansvoorstelling. In een danstaal die zich ontwikkelt rond begrippen als slingeren, stuiteren en kantelen. Met lichamen van zowel kinderen als volwassenen die de extremen opzoeken. Een creatie in het teken van bravoure, lef en ongeremde overgave. In een tijd waarin de meeste mensen zich het liefst tegen alles willen verzekeren, is deze voorstelling een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen. Een flirt met gevaar, een prachtige ode aan een ongeremde nieuwsgierigheid.

Zeven dansers van verschillende leeftijden sluiten een pact. De livemuziek van Thomas Devos daagt de dansers uit om hun angst te overwinnen.