De bibliotheek en het cultuurcentrum van Dilbeek maakten samen met heel wat partners en vrijwilligers van het cc een escaperoom en whodunit in de vorm van een Poirotspel.

Het Poirotspel werd in 2020 bedacht naar aanleiding van 100 jaar de Zaak Styles, het eerste detectiveverhaal van Agatha Christie met als hoofdpersonage Hercule Poirot, maar werd omwille van corona pas in 2023 georganiseerd.

De deelnemers bezochten verschillende ruimtes, van de loge die ingericht werd als rouwruimte, naar het hoogste lokaal op de 4de verdieping die een woonkamer voorstelde, de keuken, een mortuarium, een schildersatelier en uiteindelijk de ontknoping. Heel wat partners (o.a. rouwcentrum Boudewyns, CoderDojo, …) werkten mee om de locaties gepast in te richten. In het spel moest de moord op Arthur Ridgeway ontrafeld worden. In elke ruimte waren er tips te vinden of werd er een filmpje afgespeeld of een stukje toneel opgevoerd door verschillende personages. Een groep van vrijwilligers figureerden als autopsiedokter, Mister Hastings, Miss Lemon of een personage uit het verhaal. De groep die het snelste alle ruimtes kon ontcijferen en uiteindelijk de moordenaar wist te ontmaskeren, ging aan de haal met de hoofdprijs. Meer dan 30 groepen namen deel en waren heel erg enthousiast over het format, de vorm en de verschillende opdrachten.
 

© Poirotspel Cultuurcentrum Dilbeek