Met PeriferiK slaan Kaaitheater en drie cultuurcentra uit de Vlaamse rand de handen in elkaar voor een spannend podiumaanbod. Samen presenteren ze vanaf september 2022 bekende gezichten en nieuwe namen.

Door de bundeling van krachten kunnen Kaaitheater, Cc Strombeek, Westrand en CC De Factorij samen grotere projecten programmeren. Tegelijk biedt PeriferiK de kans aan de cultuurcentra uit de Vlaamse rand om (nog) meer met elkaar samen te werken en zowel lokaal als Brussels publiek te ontvangen.

Het eerste PeriferiK-seizoen brengt alvast parels van Belgische bodem. One Song: Histoire(s) du théâtre IV van Miet Warlop maakte furore tijdens het Festival d'Avignon deze zomer en bijt samen met Warlops betoverende Ghost writer and the broken hand break de spits af. Benjamin Abel Meirhaeghe werkte op korte tijd aan een opvallend passioneel, gevoelig en hedendaags oeuvre en brengt tijdens PeriferiK zijn nieuwste voorstelling Ode to a Love Lost. ​FC Bergman presenteert haar monumentale parabel The Sheep Song, geselecteerd voor Het Theaterfestival 2022. tg STAN duikt opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal samen met tien andere spelers voor About Elly. Met The Butcher brengen Gorges Ocloo en Josse De Pauw dystopisch muziektheater. En als kers op de taart staat ook het enorm positief onthaalde The Making of Berlin van het theatergezelschap BERLIN op het programma.

programma 2022-2023