Twee jager-verzamelaars komen na 20.000 jaar op bezoek. Met een stevige knipoog confronteren ze ons met de manier waarop de mens zich sinds de agrarische revolutie steeds dieper in de nesten heeft gewerkt. Zijn we nu echt zoveel gelukkiger dan toen?

We zijn ten prooi gevallen aan een niet te stuiten uitbreidingsdrang, overbevolking en massaconsumptie. Het resultaat: te hoge werkdruk, verzamelwoede, uitbuiting, armoede en epidemieën. Zijn we echt zoveel beter af dan vroeger?

Was de jager-verzamelaar dan zoveel slechter af dan de tweeverdieners van nu die zich kapot werken op een computer in een hoge toren met airco? Jager-verzamelaars kenden van alles iets, zo gingen ze drie uur per dag vruchten plukken of gingen ze met andere mannen op jacht.

Net als de voorstelling één lange tirade lijkt te worden over het faillissement van de mens anno 2023, worden de personages ingehaald door de tijd. Deze humoristische tijdreis is gebaseerd op het boek van Yuval Noah Harari en wordt gespeeld door zes acteurs op diverse uitgekiende locaties.

Tom Van Bauwel | Robby Cleiren | Gert Jochems | Michael Pas | Hans Van Cauwenberghe | Gerrit Dragt

Dit is een theaterfietstocht voor jong en oud. De deelnemers starten aan het kasteel in Opdorp, bekijken daar het eerste toneelstuk en fietsen dan onder begeleiding verder naar de volgende stop. Het volgende deel gaat door op de binnenkoer van Brouwerij Bosteels. De laatste stop is op de Hooilaarthoeve en daar wacht de deelnemers een leuke verrassing op het einde. De drie toneelstukken en het fietsen samen zal rond 1u30 duren. Het fietsen in totaal is een zestal km, dus zeker te doen voor kinderen ook, aangezien dit is opgedeeld in twee stukken.

Je kan je inschrijven voor drie verschillende starturen. Ofwel doe je mee met de groep die start om 15u, 15u30 of 16u