We vieren onze tijd samen en nodigen je uit om ons in de toekomst wakker te houden. Jij vormt samen met honderden anderen onze Levende Klok en viert ondertussen ook jouw verjaardag in ons huis.

Op zaterdag 15 april 2023, tijdens het feestjaar van 10 jaar De Grote Post, vormen meer dan 1000 Oostendenaren een levende digitale klok in onze grote theaterzaal. Van 8 uur ‘s morgens tot middernacht geven 1400 figuranten de tijd vorm. Deze bijzondere performance, waar jij deel kan van uitmaken, nemen we in real-time op. Dat betekent dat we jou nodig hebben om 08:23 om te vormen tot 08:24, tot 08:25 tot 08:26 tot ... Elke minuut wisselen mensen van plek omdat, wel ja, elke minuut een ander cijfer gevormd wordt. Het is die levende klok, die daarna in de gastvrije Lokettenzaal van De Grote Post op het grote scherm de tijd zal aangeven.  
 
Wil je deel uitmaken van dit unieke levende kunstwerk? Geen paniek, je hoeft geen 16 uur aan een stuk deel te nemen (al zouden we je ook niet tegenhouden moest je zo zot zijn). Je kan al inschrijven voor een tijdsblokje van een uur (waarvan je 40 minuten écht in de zaal zit, en 20 minuten een heldere uitleg krijgt :).  

Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan … 

Dat mag je letterlijk nemen. Want tijdens die 40 minuten, krijg je een stoel toegewezen. Wanneer het digitale cijfer jouw stoel raakt, blijf je zitten. Wanneer je niet nodig bent om het cijfer te vormen, sta je gewoon op en ga je even opzij (bedenk: een 8 heeft meer figuranten nodig dan een 9). Zit je op een stoel die de minuten vormt? Dan zal je meer heen en weer moeten lopen dan de mensen die een cijfer van het uur vormen.  

En er is meer ... Jij bent ook jarig, wist je dat?  

Op 15 april vieren we niet alleen de verjaardag van De Grote Post. Die dag vieren we de verjaardag van ie-de-reen die ons huis binnenkomt. Gij. En gij. En gij daar in de gloria. Lang zullen we leven! We eten verjaardagstaart, verzamelen en delen cadeautjes uit, hangen de mooiste verjaardagswensen uit, zingen verjaardagsliedjes in tientallen talen, tekenen jouw meest bijzondere verjaardagsverhaal, dansen en klinken op de mooiste tijd van ons leven. We halen herinneringen op en maken er nieuwe.

We vieren onze verjaardag vooruit én achteruit. Het maakt niet uit want de tijd is van ons.