Het Cultuurcentrum Strombeek wordt 50 jaar! En dat vieren ze op 5-6-7 mei met een stevig feest, 50 uur lang! Met activiteiten, expo, film, fuiven en als kers op de feesttaart een knalconcert van INTERGALACTIC LOVERS!

Cultuurcentrum Strombeek rolt de gouden loper van het Gouden Verjaardags Gala op vrijdagavond 5 mei uit voor onder meer Die Verdammte Spielerei, Gala Dragot, Ellis Meeusen en Jan De Wilde. Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel brengt in primeur een klein stukje uit haar show Missie 2023 die ze volgend seizoen ook in het Cc zal spelen.

Op vrijdag opent op ook de expo The Postcard Party. Vijftig kunstenaars transformeren speciaal voor de 50 jaar een postkaart in een uniek kunstwerk. En jawel, je kan ze nadien kopen en de toekomstige werking van het programma beeldende kunst ondersteunen. De avond wordt afgesloten met de 50 and Fabulous Party met DJ Brett Summers (AB).

De late vogels zullen vroeg uit de veren moeten want in het ochtendgloren trekken we er samen met de Singelwandelaars op uit voor een tocht doorheen Strombeek. Wie wil, kan daarna aanschuiven voor een lekker ontbijt in de Cultuur BarBar. Families met kinderen zijn van harte welkom voor de film De gelaarsde kat, een workshop KAAp: Kunst met Taart! en een circusvoorstelling De Cuyper vs. De Cuyper. Op het kunstenaarsplein kan je je laten verrassen door het werk van docenten en cursisten van de Ateliers Beeldende Kunsten en kennismaken met schilders, keramisten en beeldhouwwerkers uit de buurt. Hoogteliefhebbers, het wordt een topdag! Je kan er zowel genieten van een slackline spektakel als zelf de held spelen door met een stevige snelheid uit ons torengebouw te springen met de Deathride.

De Ultieme 50 jaar quiz, een samenwerking met de Bib Strombeek, zal zorgen voor een fijne avond vol vragen en ambiance. Maar wie liever achteruit leunt en geniet van een film zal de avant-première van The Quiet Girl kunnen smaken, genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Hij wordt voorafgegaan door de kortfilm An Irish Goodbye, die net de Oscar voor beste kortfilm mocht ontvangen. Genoeg gefeest? Nee! Ook de tweede avond tovert CC Strombeek hun foyer om voor een stomende fuif Birthday Blast, met o.a. Nina Black voorafgegaan door de winnaars van onze DJ Contest die in de jeugdhuizen van Grimbergen doorgaat.

Zondag rustdag? Niet tijdens het feestweekend! Sportievelingen kunnen voor de tweede dag hun kans wagen in de Deathride of deelnemen aan de Cc trail dwars door onze gebouw. Maar ook kinderen (en hun begeleiders) smeren best hun kuiten voor de twee Ouder Kind bewegingsworkshops. Liefhebbers van klassieke muziek worden dan weer getrakteerd op een aperitiefconcert van Jolente De Maeyer (viool) en Nikolaas Kende (piano).

Afsluiten met een knal? Kunnen ze! Na uitverkochte shows in de Ancienne Belgique en Het Depot sluit Intergalactic Lovers, de fantastische band rond de bezwerende frontvrouw Lara Chedraoui het feestweekend af.