’t Blikveld in Bonheiden opende in 1998 haar deuren en bestaat in 2023 dus 25 jaar.

In de loop van die voorbije 25 jaar passeerden natuurlijk enorm veel verschillende artiesten op ons podium, waarvan sommigen ondertussen bijna ‘kind aan huis’ werden in ‘t Blikveld.

We vieren ons zilveren jubileum dan ook graag twee avonden op rij (27 + 28 september 2023) met enkele van deze klinkende namen! O.a. acteur/zanger Lucas Van den Eynde, zangeres Barbara Dex, comedian Steven Goegebeur en acteur/poppenspeler Joost Van den Branden (Theater Tieret), bijgestaan door een straffe begeleidingsband o.l.v. bassist Wouter Berlaen, steken speciaal voor deze gelegenheid een unieke feestvoorstelling in elkaar voor ons publiek!

Daarnaast is er ook de gratis expo “25 jaar ’t Blikveld”, waarin we in woord & beeld terugblikken op die afgelopen 25 seizoenen. Met o.a. oude krantenartikels rond het bouwproces eind jaren ’90, het allereerste inkomticket, een tijdlijn met alle seizoensbrochures, vele affiches & flyers met bijhorende anekdotes van onze programmator, foto’s van artiesten door onze huisfotograaf, een muur vol reacties van artiesten uit onze vele gastenboeken, het “Blikveld-elftal” met de 11 artiesten/gezelschappen met de meeste passages binnen onze programmatie,… De expo loopt nog tot 1 oktober.

De expo werd geopend met genodigden,  een welkomstwoord door onze cultuurschepen en twee sprekers die elk op hun manier een nauwe band hebben met ’t Blikveld:

  • Steven Morrens: zelf voormalig cultuurschepen, maar vooral ook de zoon van wijlen burgemeester Jacques Morrens, de grootste pleitbezorger midden jaren ’90 om in Bonheiden toch een cultureel centrum te bouwen.
  • Fien Leysen: de Bonheidense woordkunstenaar & theatermaker, die ’t Blikveld reeds als kind leerde kennen bij schoolvoorstellingen, vervolgens enkele jaren dramales volgde via het Conservatorium in onze lokalen om uiteindelijk met elk van haar theatervoorstellingen de afgelopen jaren telkens een thuismatch te spelen.