Dit jaar viert cult! de vijftigste verjaardag van het netwerk van cultuurhuizen met 'the next fifty'. Al vijftig jaar maken cultuurhuizen deel van het culturele ecosysteem. We spreken niet alleen over een halve eeuw aan projecten, samenwerkingen, activiteiten en voorstellingen, maar ook over vijftig jaar cultuurbeleid.

wat & waarom

cult! lanceerde in de afgelopen periode twee open gesprekken over weerbaarheid, over de positie en rol van het cultuurhuis, wat er beter kan en hoe beleid en praktijk dichter naar elkaar kunnen toegroeien. Daaruit kwamen heel wat thema’s en pijnpunten die zowel door cultuurwerkers als politici besproken werden. Nu is het tijd om al dat materiaal te vertalen naar een tekst. Noemt het een visietekst, kerntekst, kader of memorandum. cult! doet er samen met het bestuur een eerste gooi naar. Maar om zeker te zijn dat we de juiste punten op de i zetten, leggen we de topics graag een laatste keer aan jou voor. Met jouw kritische stem en input kunnen we de relevante thema’s prioriteren. Richting het verkiezingsjaar 2024 helpt het jou ook om een toekomstvisie voor jouw cultuurhuis te kunnen formuleren.

De bedoeling? Na dit derde deel van ‘what’s next’ hebben we een afgewerkte tekst met duidelijke & sterke eindconclusies, gedragen door de sector. Een tekst waarmee cult! de sector en politiek kan tonen welke toekomst van cultuurhuizen er nog open ligt.

waar & wanneer

Op 5 september zijn jullie welkom bij ons op kantoor in de Cellebroersstraat 16B, 1000 Brussel. We buigen ons samen over de tekst van 10u30 tot 15u30 (mét lunch). Je bent welkom voor de hele dag of voor een voor- of namiddag.

We nodigen je uit om deel te nemen en je stem te laten horen in deze belangrijke discussie over de toekomst van cultuurhuizen. Samen kunnen we werken aan een sterke en bloeiende culturele sector voor de komende vijftig jaar en verder.