Cultuurconnect onderzoekt met het experiment Art@Home de mogelijkheden van digitale kunstvormen voor het cultuurhuis. Wat zijn de kansen van nieuwe vormen van cultuur voor de programmatie en publieksbeleving? Op 14 januari leer je Thomas More als partner kennen op het werkbezoek in Mechelen.

Een van de zaken die uit het onderzoek naar voor kwamen zijn de kansen rond technologieën als virtual veality (VR), augmented reality (AR) of de parapluterm extended reality (XR). Ook in de culturele sector zijn al diverse toepassingen mogelijk. In een nieuw project dat Cultuurconnect en Thomas More hogeschool opzetten, willen ze bekijken op welke manieren de Vlaamse cultuursector deze technologieën (nog meer) kan inzetten om innovatieve producties te maken, een nieuw publiek aan te spreken of dat publiek een sterkere beleving te bieden. Dit project zal begin februari bij Vlaio (Vlaams agentschap Innoveren & Ondernemen) binnen het Tetra programma ingediend worden.

daarom hebben we jou nodig!

Dit onderzoek wordt goedgekeurd indien er genoeg interesse is binnen de cultuursector. Daarom hebben ze jou nodig!

1. heeft jouw cultuurcentrum interesse voor dit onderzoek?

Deze eenvoudige intentieverklaring bindt jouw centrum tot niets, het toont een blijk van interesse vanuit de cultuursector voor dit onderzoek en vergroot de kansen dat het kan uitgevoerd worden.

vul de intentieverklaring in voor 31 januari

2. neem je deel aan de gebruikersgroep van het Tetra onderzoek? 

Engageer je hieronder door deel te nemen aan de gebruikersgroep van het Tetra onderzoek. Het onderzoek en de pilootprojecten worden geleid door Thomas More. De gebruikersgroep fungeert als klankbordgroep en adviesorgaan. Leden van de gebruikersgroep hebben als eerste toegang tot de inzichten en resultaten. Je kan een belangrijke rol spelen bij de pilootprojecten en het gebruikersonderzoek.

schrijf je in voor de gebruikersgroep

3. wil je Thomas More als partner beter leren kennen?

Dan kan je ook mee naar het werkbezoek op 14 januari om 14u in Mechelen. Ze houden je op de hoogte van de praktische afspraken.