Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari zet VI.BE haar schouders onder de Week van de Belgische Muziek. Samen met verschillende spelers uit de muzieksector, VRT, diverse media en dus ook cult! richten we tous ensemble de spotlights op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector.

De hele Week van de Belgische muziek wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek. Als afsluiter van de week wordt iedereen met een hart voor muziek uitgenodigd om mee een massale ode te brengen en zo te zorgen voor de muzikaalste Valentijn ooit.

Als grootste podium van Vlaanderen en Brussel kunnen we dat uiteraard niet onopgemerkt laten passeren. Daarom vraagt cult! aan alle cultuurhuizen om die week de Belgische muziek letterlijk én figuurlijk in de schijnwerpers te zetten. Het centrale idee: cultuurhuizen plaatsen tijdens deze week boxen buiten de muren van het huis en spelen Belgische muziek. Hoe je dit verder invult is volledig aan jou: belicht jouw gevel in de Belgische tricolore, maak een playlist met enkel Belgische muziek, zet een lokale radio op, stel een lokale top-100 samen, organiseer een online concert van nieuw Belgisch talent...

Doet jouw cultuurhuis mee? Registreer jouw actie hier en maak ze breed bekend met de hashtag #weekvandebelgischemuziek. VI.BE zorgde ook nog voor een handige toolkit met kant-en-klaar materiaal voor de promotie op jouw kanalen.