Ga je binnenkort aan de slag in de culturele sector? Of ben je onlangs gestart maar weet je niet zeker hoe je inkomsten correct te verwerven? In dit webinar overloopt Cultuurloket de verschillende vergoedingswijzen waar je als cultuurwerker mee in aanraking komt. Cultuurloket gaat dieper in op de opbouw van sociale rechten en de belastbaarheid per vergoedingswijze. Eventueel kom je ook in aanmerking voor de opbouw van rechten in het ‘kunstenaarsstatuut’.

voor wie?

  • Starters die op zoek zijn naar info rond hoe ze vergoed kunnen worden.
  • Individuen of organisaties die op zoek zijn naar actuele informatie rond de verschillende vergoedingswijzen in België, toegepast op cultuurwerkers.

wat leer je in dit webinar?

Interim, vast contract, zelfstandigheid, 1bis, KVR, socioculturele activiteiten, occasionele prestaties, vrijwilligersvergoeding …? Er zijn heel wat vergoedingswijzen waar je als cultuurwerker mee in aanraking komt. Maar welke vergoeding is de correcte voor welke situatie? Welk statuut is het beste voor wat jij doet? En wat houdt het kunstenaarsstatuut precies in?

Dit webinar doorloopt zowat alle mogelijke statuten en vergoedingswijzen in de culturele sector.

Op het einde van het webinar heb je een globaal overzicht van welke opties geschikt zijn om een professionele carrière in de culturele sector uit te bouwen en welke vergoedingen eerder dienen voor kleinschalige initiatieven.