In samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd & Media organiseert Cultuurloket het webinar Innovatieve Partnerprojecten.

over de innovatieve Partnerprojecten

De Vlaamse overheid wil cultuurorganisaties stimuleren om samen met partners hun grenzen te verleggen.

Met de subsidieoproep 'Innovatieve partnerprojecten' kunnen diverse culturele organisaties samenwerkingen aangaan met organisaties uit andere sectoren. Partnerprojecten openen voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren en bieden de middelen en tijd om nieuwe onderwerpen en vraagstellingen te exploreren. Culturele organisaties treden uit hun comfortzone en verleggen samen met de partners, uit gekende of ongekende sectoren, hun grenzen. 

De projectsubsidie loopt maximaal drie jaar en bedraagt maximaal € 80.000 per project. De minister heeft een subsidie op het oog van ongeveer € 25.000 per jaar. Het betrokken project mag geen dubbele subsidiëring genieten en de eigen inbreng van de niet-culturele partner(s) bedraagt minimum 25% van de totale kosten.

 

over het webinar

Misschien heb je al een plan klaarliggen, of rijpt er een idee voor een project waarin je de uitdaging aan wilt gaan om samen te werken met een partner uit een ander domein?

In deze infosessie krijg je de nodige informatie rond het programma, inspireren we je met voorbeelden en geven we je richting om je aanvraag vorm te geven.programma

  • Inleiding en voorstelling Innovatieve Partnerprojecten door Stef Vonk van het Departement CJM.
  • ‘Over het muurtje’: presentatie inspirerende voorbeelden uit het buitenland.
  • Pitchprentaties van ervaringen door aanvragers uit de voorgaande periodes.
  • Hoe stel je je begroting op binnen de innovatieve partnerprojecten?– Annemie Verlinden van Cultuurloket.
  • Hoe stel je de samenwerkingsovereenkomst op? – Marie-Louise Reedijk van Cultuurloket
  • Hoe dien je je plan in? – Stef Vonk


 praktische informatie


De indiendatum voor de innovatieve partnerprojecten is 15 juli. Projecten mogen hierbij van start gaan van 1 december in het jaar van de indiening en maximaal drie jaar lopen.

Meer info over de subsidieoproep vind je hier: