Op 18 juli trekt Pulse naar de Gentse Feesten. In samenwerking met Boomtown organiseren ze er een bruisende praktijksafari.

Bij ‘duurzaamheid' wordt vaak enkel gedacht aan ecologie. Maar dit is een te beperkende benadering. Het is belangrijk om het begrip open te trekken. Als we kijken naar de Zuid-Afrikaanse vertaling van duurzaam blijkt dit al snel een stap in de goede richting: ‘volhoudbaar’. Aan dit begrip kan je verschillende betekenissen geven: delen, verbinden, vergroenen, samendoen, opleiden, in dialoog gaan, creëren en verbeelden, …. En dit alles in het teken van een haalbare toekomst.

Boomtown staat al langer bekend als één van dé Belgische festivals die stevig inzetten op een volhoudbare toekomst. Denk aan de herbruikbare bekers (sinds 2016) en de overstap naar een exclusief vegetarisch aanbod, zowel voor publiek, crew als artiesten. Tijdens deze Boomtown wandeling lichten ze, samen met hun partners, toe welke volhoudbare acties er worden ondernomen op het festival en op welke vlakken het verschil wordt gemaakt. Van herbruikbare bekers en een oplaadpunt voor elektrische fietsen tot allerlei informatie die ze met onze bezoekers en partners willen delen.

Dus bij deze alvast een warme oproep: ga mee op het parcours van Boomtown, maandag 18 juli van 15u tot 17u. De toegang is gratis, maar reservatie is verplicht. Inschrijven kan tot nog tot 11/7.

©Boomtown