Wie etnisch-cultureel divers wil zijn, moet dat ook zijn achter de schermen. Ruimte maken op de werkvloer voor diversiteit doe je niet alleen: het vraagt een breder netwerk, andere wervingsstrategieën en een verandering in de organisatiecultuur.

In deze sessie denken we na over een inclusief personeelsbeleid en de werkbaarheid ervan op de werkvloer. Want een goede instroom betekent nog geen gelijke doorstroom. En hoe vermijd je uitstroom? Wuiven we de witte werkvloer uit? 

Hoe die werkvloeren er vandaag in Vlaanderen en Nederland uitzien en hoe het inclusiever kan, bespreken we met oprichter van Ocullus, Karima el Bouchtaoui en Sherida Zorg, diversiteitsmanager inclusie bij het Rijksmuseum.

Artistiek co-directeur van het Kunstenfestivaldesarts Dries Douibi opent de namiddag met een keynote en vervoegt daarna het panelgesprek.

De moderator van het panel is Ama Koranteng-Kumi. Als sociaal ondernemer, coach en consultant initieert, leidt en realiseert ze duurzame projecten en werkt ze daadkrachtig mee aan het ontwikkelen van een inclusieve samenleving. 

waar & wanneer?

8 juni 2021
van 14 u tot 16 u
online via Zoom

organisatie

Kunstenpunt, deBuren en het Sociaal fonds voor de podiumkunsten