Vraag jij je ook af hoe je jouw culturele werking op de (politieke) agenda zet? Hoe je meer draagvlak creëert voor cultuur?

OP/TIL nodigt expert Karel Joos uit en tilt jouw praktijk op met een 3-daagse opleiding lobbying. Karel Joos vertelt je wat lobbying juist is, en hoe je de kracht van een goed verhaal inzet om de harten van je stakeholders te veroveren.

de kracht van verhalen

Hoe vergroot je je impact? Wat kan je leren van verhalenvertellers zoals Spielberg, Aristoteles en Sting? Wat kan je gebruiken uit de wereld van de fictie?

Karel Joos neemt je 3 dagen op sleeptouw vanuit zijn jarenlange ervaring met lobbying (kies voor een traject in Gent, Brussel of Antwerpen). Hij is actief bij DGA Interel, een consultingbedrijf dat wereldwijd politiek advies verleent. Sinds 2008 begeleidt hij verschillende organisaties rond hun public affairs, corporate communicatie, reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Hij is ook auteur van verschillende boeken.

het programma

Dag 1 / Maak kennis met de basisprincipes van lobbying

Wat is lobbying of belangenbehartiging? Waarom zou je het doen? Hoe maak je hiervoor een plan op? Tijdens de voormiddag geeft begeleider Karel Joos een insteek vanuit zijn praktijk. In de namiddag passen we die helemaal toe op die van jou. 

Dag 2 / Leer jouw verhaal vertellen zodat het blijft boeien

Hoe zorg je ervoor dat je stakeholders geboeid zijn en blijven door wat je zegt? Hoe gebruik je storytelling binnen lobbying? Tijdens de voormiddag leert begeleider Karel Joos je de kneepjes van het vak. Tijdens de namiddag ga je zelf concreet aan de slag met storytelling. Na de eerste twee dagen ga je naar huis met een concrete handvatten, do’s-and-don’ts om binnen je eigen context aan de slag te gaan met lobbying. 

Dag 3 / Wissel uit met collega’s, laat je inspireren en versterk je netwerk

OP/TIL brengt op 13 september alle deelnemers aan deze opleiding samen, in Brussel. Hoe gingen zij aan de slag met de inhoud uit deze opleiding? Ontmoet en adviseer elkaar. En leg jouw struikelblokken nog eens voor aan expert en begeleider Karel Joos.

wanneer?

tijdens deze 3 dagen:
/ donderdag 28 april in Gent
/ dinsdag 3 mei in Gent
/ dinsdag 13 september in Brussel (locatie volgt)
telkens van 9.30 u. tot 16.30 u.

waar?

Zebrapoint
Zebrastraat 32/001
9000 Gent
zebrastraat.be

voor wie?

Lokale cultuurwerkers: lokale cultuurfunctionarissen, bibliothecarissen, directeurs van cultuurhuizen, diensthoofden vrije tijd en hun medewerkers, ... Je hebt geen of weinig ervaring met lobbying.

door wie?

OP/TIL en Karel Joos


Schrijf je hier in voor Gent

andere datum, andere plek?

Kies dan voor het traject in Brussel, of het traject in Antwerpen.

prijs

190 euro per deelnemer voor het volledige traject, inclusief lunch.

Nog een vraag? Interesse om deel te nemen, maar niet zeker of je tot de doelgroep behoort?
Stuur een mail naar An-Sofie Gysemans: an-sofie@cultuuroptil.be