Presentaties en workshop met Mayada Srouji en Mounir Samuel

Het belang van communicatie bij de representatie van diversiteit valt niet te onderschatten. Hoe voorkom je het gebruik van labels in je aankondigingen? Wie bepaalt de beschrijving van en beeldvorming bij artistiek werk? Een inleiding in het abc van divers en inclusief communiceren. Want woorden én beelden spreken samen boekdelen. 

Expert in inclusieve communicatie Mayada Srouji zal het hebben over de impact van beelden in je communicatie. Journalist, adviseur diversvaardigheid en auteur Mounir Samuel (Noodzakelijke gesprekken: reflecties op een nieuwe wereld – 2020, Uitgeverij Jurgen Maas) zal spreken over de noodzaak en de vorm van gedekoloniseerd, genderinclusief en toegankelijk taalgebruik voor de kunst- en cultuursector op basis van zijn net verschenen handreiking waarden voor een nieuwe taal. 

Na de twee korte presentaties (10 minuten), volgt een workshop waarin jullie samen met één van de twee sprekers op zoek gaan naar voorbeelden en oplossingen. Ze nemen de cases die je organisatie aandraagt (via het inschrijfformulier) onder de loep en begeleiden je naar een gezonde en inclusieve communicatiecultuur. 

Deze activiteit richt zich tot communicatieverantwoordelijken in de culturele sector.