De kracht van verbeelding is één van de thema's waarrond Pulse in 2023 werkt. We hebben namelijk nood aan nieuwe narratieven. Verhalen hebben de kracht om mensen mee te nemen en te doen dromen. Zo krijgen we de duurzaamheidswaarden in hart en hoofd van de samenleving.

Om deze nieuwe verhalen te helpen vormgeven, nodigt Pulse Transitienetwerk Lien De Ruyck & Jorn Craeghs van Regenerative Futures uit voor een online inspiratiesessie. Deze inspiratiesessie is het gevolg van de input van Pulsegenoten tijdens de thematafel op Assemblee, de jaarlijkse trefdag.

“Dit is een presentatie uit de toekomst. Een florerende, rechtvaardige toekomst die we ons soms moeilijk kunnen voorstellen. Omdat die te abstract, theoretisch of onhaalbaar lijkt. Precies die verbeeldingscrisis willen Lien & Jorn van Regenerative Futures aanpakken. In deze presentatie maken ze een duurzame toekomst tastbaar en persoonlijk aan de hand van enkele hoopvolle toekomst scenario’s. Ook leggen ze uit waarom hoopvolle toekomstbeelden zo belangrijk zijn. Na een presentatie van 30 minuten krijg je de kans om in kleinere groepen je gedachten te bespreken en nadien nog enkele vragen aan de sprekers te stellen.”

Jorn Craeghs is regeneratie strateeg, geïnspireerd door toekomstdenken en gedragswetenschappen. Hij onderzoekt wat ons tegenhoudt en motiveert om voluit voor een regeneratieve toekomst te kiezen.

Lien De Ruyck is eveneens regeneratie strateeg, gefascineerd door speculatief design en creativiteit. Zij onderzoekt de potentiële wisselwerking tussen artificiële en natuurlijke intelligentie.

praktisch

Deze Pulse Inspiratiesessie gaat door online op donderdag 30 maart 2023 van 15u00 tot 16u00. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Dinsdag 28 maart om 16u00 sluiten we de inschrijvingen af. De ingeschreven deelnemers ontvangen een dag voor de start van de sessie de Zoom-link per e-mail.

programma

De sessie begint om 15u00 stipt met een korte inleiding door Pulse en een presentatie van Regenerative Futures. Deze presentatie wordt gevolgd door een korte Break-out Session gevolgd door een kort moment van Q&A. Er wordt afgesloten rond 16u00.

voor wie is deze inspiratiesessie?

“Voor iedereen die wil bouwen aan een regeneratieve wereld. Want we hebben aanlokkelijke visies nodig om meer mensen mee te krijgen. Wortels aan stokken. Hoe die visies er precies zullen uitzien, zal gaandeweg veel duidelijker worden. Maar we kiezen bewust voor optimisme. Omdat hoop doet leven. En het voor pessimisme al te laat is.”

De doelgroep van Inspiratiesessies van Pulse Transitienetwerk zijn professionals en vrijwilligers van de geprofessionaliseerde Vlaams erkende organisaties die binnen hun organisatie bezig zijn met het thema duurzaamheid. 

Behoor je niet tot deze doelgroep, dan ben je nog steeds welkom. Je deelname blijft waardevol en verrijkend, maar wees ervan bewust dat de focus van deze bijeenkomst ligt op het duurzaamheidsbeleid van de Vlaams erkende organisaties.