Cultuurloket wil netwerken bouwen waarin we sector-overschrijdend kunnen samenwerken en van elkaar leren. Ze organiseren daarom drie lerende netwerken, waaronder het netwerk 'nieuwe businessmodellen voor live performance'.

De verbinding die ontstaat tussen het publiek en de performer, de beleving van het publiek, het delen van de ervaring en er nadien over nakeuvelen. De impact van de ruimte waarin je je bevindt, de klankkwaliteit of de visuele impact.

In dit lerend netwerk staat het verdienmodel van live-performers centraal. De anderhalve meter samenleving heeft een sterke impact op cultuurhuizen en live performances, maar ook op socioculturele organisaties. Hoe kunnen ze nog voldoende inkomsten genereren als het samenkomen van mensen beperkt wordt in aantallen en ruimte? Wat is de kost van deze inspanningen? Kan die verhaald worden op het publiek?

Hoe zal dit verderlopen na corona: terug naar hoe het was of rekening houdend met nieuwe innovaties om je publiek samen te brengen? Biedt digitalisering een oplossing? In welke mate zal dit een impact hebben op je verdienmodel, kostenstructuur en publiekswerking? 

 

wanneer?

Het lerend netwerk komt vijf keer samen in een digitale meeting:

  • Dinsdag 17 november, 10u-12u
  • Dinsdag 24 november, 10u-12u
  • Dinsdag 1 december, 10u-12u
  • Dinsdag 8 december, 10u-12u
  • Dinsdag 15 december, 10u-12u

 

Lees meer over lerende netwerken en schrijf je in op de website van Cultuurloket.