Cultuurloket wil netwerken bouwen waarin we sector-overschrijdend kunnen samenwerken en van elkaar leren. Ze organiseren daarom drie lerende netwerken, waaronder het netwerk 'duurzame financiering'.

Corona toont onze financiële kwetsbaarheid. Inkomsten uit eigen werking vallen grotendeels weg, de soms zware vaste kosten blijven doorlopen. De bank ziet de onzekerheid van onze sector en wil liever niet te veel risico nemen. Sponsors geven forfait en we missen het contact met -potentiële- filantropen. De onzekerheid maakt financiering moeilijk, het water staat voor velen ver boven de lippen.

Corona toont ook onze weerbaarheid. Ideeën borrelen op, er wordt geëxperimenteerd met live streaming en met passie wordt gezocht naar alternatieven om leden of publiek te bereiken. Met de middelen die er zijn trachten we het best mogelijke te realiseren. We worden gedwongen om op korte termijn waar nodig onze werking te herdenken.

Maar hoe snel kan je handelen als facturen nu betaald moeten worden? Hoe combineer je dat met de al hoge werkdruk? Hoe los je dringende cashflow problemen op terwijl je een meerjarenplan moet opstellen? Wat betekent duurzame financiering en hoe zet je dat in de praktijk?

 

wanneer?

Het lerend netwerk komt vijf keer samen in een digitale meeting:

  • Donderdag 1 oktober, 10u-12u
  • Donderdag 8 oktober, 10u-12u
  • Donderdag 15 oktober, 10u-12u
  • Donderdag 22 oktober, 10u-12u
  • Donderdag 29 oktober, 10u-12u

Inschrijven kan tot en met 20 september.

 

Lees meer over lerende netwerken en schrijf je in op de website van Cultuurloket.