Luister op donderdag 8 september 2022 naar 2 praktijkverhalen. Ga samen met andere actoren uit cultuur én welzijn, op zoek naar wat jullie bindt. Afspraak in de Bonneterie in Aalst.

“Ik wil alle doelgroepen bereiken, ik wil dat iedereen kansen krijgt en dat er in elke mens geloofd wordt. Dat er naar elk mens geluisterd wordt”, zo zegt Elga Pollet van circusschool Woesh.

Geloof jij – net als Elga – in de samenwerking tussen organisaties uit de cultuursector en de welzijnssector? Ontmoet en ga in dialoog met actoren uit die andere sector.

Luister op donderdag 8 september 2022 naar 2 praktijkverhalen. Ga samen met andere actoren uit cultuur én welzijn, op zoek naar wat jullie bindt. Afspraak in de Bonneterie in Aalst.

verruim je blik met 2 verhalen

Ze openen het gesprek met 2 warme verhalen. Luister naar de successen, én de twijfels én inzichten.

Hoe kunnen we het cultuuraanbod radicaal laagdrempelig, democratisch en gespreid maken? Laat je inspireren door Buitenshuis, een bovenlokaal cultuurproject van Brugge Plus. Buitenshuis is een zine én een lerend netwerk, dat gedurende twee jaar op zoek gaat naar antwoorden. Marec Zeghers deelt de aanpak en zijn inzichten.

Marijke Verleyen en Eva Buyst van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vertellen over hun samenwerkingen rond welzijn en armoede. Ze waren actieve partner in Een jukebox voor Iedereen, een sensibiliserende kortfilm over een muziektheatervoorstelling met mensen in armoede. Momenteel rollen ze het project De Levende Bibliotheek uit.

ga in dialoog

Na deze blikopeners ga je in een kleine, gemengde groep in gesprek en kom je te weten hoe het er bij de cultuurburen of welzijns- of armoedepartners aan toe gaat. Je leert de finesses van heel wat potentiële partners kennen. Een dialoogbegeleider zet je brein en je intuïtie aan het werk. Je luistert, pikt in, overweegt, deelt. 

Met IN/DIALOOG brengt OP/TIL spelers uit verschillende sectoren samen aan tafel. We gaan in dialoog, telkens rond een ander thema, of een andere vraag. We kiezen niet voor debat of discussie, overtuigen hoeft dus niet. Je luistert naar wat de ander te vertellen heeft. Schep mee ruimte voor een nieuwe manieren van werken en denken. We mikken op onverwachte ontmoetingen en verrijkende, inspirerende ervaringen.

Zet mee een stap in de toekomst, schrijf je nu in!

wanneer?

donderdag 8 september 2022 van 13.30 u. tot 16.30 u.
Met lunch van 12.30 u. tot 13.30 u.

waar?

De Bonneterie
Erembodegemstraat 33
9300 Aalst
debonneterie.be

voor wie?

Voor medewerkers van armoedeverenigingen, OCMW's, samenlevingsopbouw, welzijnsorganisaties, maatwerkbedrijven... 
Voor medewerkers van culturele organisaties: cultuurdiensten, cultuurcentra, bibliotheken, gemeenschapscentrum, musea, ... met een warm hart voor welzijn.

prijs

Gratis. Schrijf je wél in!

neem ook deel aan:

Wil je meer cultuurcollega’s uit jouw regio (= regio Dender) leren kennen, én wil je samen uitdagingen aanpakken?

Neem op 8 september — in de voormiddag én op dezelfde locatie — deel aan het regionale netwerkmoment GRENSBREKERS. Vind meer info en schrijf je in voor GRENSBREKERS.