Op donderdag 25 februari kleurt de cultuursector groen! Samen met alle Belgische cultuurhuizen roepen we de politici van ons land op tot heropening van de culturele sector. Geef cultuur groen licht!

Nu het Overlegcomité deze vrijdag samenkomt om het te hebben over het perspectief van de cultuursector, is het tijd om (terug) een sterk signaal de wereld in te sturen. Een signaal waarmee we duidelijk maken aan onze beleidsmakers dat cultuur terug open kan. Daarom roepen we graag alle cultuurhuizen op om donderdagavond 25 februari te tonen dat we klaar zijn met wachten door deel te nemen aan onze Green Light-actie. Geef cultuur groen licht!

Net zoals onze Red Alert-actie in augustus, willen we nu oproepen om elk cultuurhuis in Vlaanderen en Brussel (en onze Franstalige collega’s) deze keer in groen licht te zetten. Die rode cultuurhuizen zagen er toen zo uit.

Deelnemen doe je zo:

  • Verlicht vanaf donderdag 25 februari om 18u tot vrijdagavond 26 februari 23u je huis/gevel/... in het groen en maak daarmee een symbolisch statement voor de heropstart van cultuur.
  • Gebruik de hashtag #greenlightforculture in je socials.
  • Bezorg ons maximaal twee kwalitatieve beelden van je #greenlightforculture in deze google-drive map en geef ze de naam van jouw huis.
  • Wij zorgen dat deze map klaarstaat voor de pers.

Doet jouw cultuurhuis mee? Laat het ons  weten!