Op 23 september heeft CC De Schakel een bijzonder uitdagende discover sessie op het programma staan. 4 sprekers komen je van je stoel blazen met hun knowhow over robotica, A.I. en de toepassingen hiervan in de kunsten en de maatschappij. Na afloop kan je nog napraten met een broodje en nieuwe plannen smeden voor de toekomst.

Omdat ze in De Schakel geloven dat het nodig is om elkaar af en toe te inspireren én omdat ze dit een bijzonder boeiend onderwerp vinden nodigen ze je - in het kader van het festival RUIS - uit voor een discover sessie. Welkom op een netwerkdag voor iedereen die benieuwd is naar de wereld van robotica en hun toepassingen in het algemene kunstenveld.

sprekers

Dorian Van den Heede koos voor een carrière in AI omdat het de creativiteit stimuleert bij het ontwerpen van algoritmes. Daarom startte hij samen met collega’s de experimentele muziekgroep Beatroots. De afgelopen twee jaar heeft Beatroots deelgenomen aan de AI song contest met nummers die de grenzen opzoeken van hoe machine learning kan bijdragen aan moderne muziek.

Kevin Trappeniers beeldend theatermaker die werkt met de relatie tussen mens en technologie en de onderlinge (mis)communicatie die daaruit voortvloeit. Hoe beïnvloeden technologische mogelijkheden de communicatie tussen mensen? En hoe gaan we als mens om met de snelle technologische ontwikkelingen?
www.kevintrappeniers.be

Jelle Demanet is een neurowetenschapper, innovatie entrepreneur, gastprofessor aan UGent en Manager van het Human Interface Technology Lab (Howest). Demanet heeft een rijke ervaring in gedrags- en fMRI-experimenten. Zijn onderzoek, onder meer met Eye-Tracking, brengt neurale mechanismes en intentioneel gedrag bij de mens in kaart.
www.hitlab.be

Dries Depoorter is een Belgische mediakunstenaar die thema’s behandeld als privacy, surveillance, sociale media en artificiële intelligentie. Dries maakt deze in de vorm van apps, interactieve installaties en browser games.
www.driesdepoorter.be

programma

Ticket = 15 euro.

  • 9.30u: Welkom
  • 10.00u: Dorian Van den Heede + Q&A
  • 10.45u: Kevin Trappeniers + Q&A
  • 11.30u: pauze
  • 11.45u: Jelle Demanet + Q&A
  • 12.15u: Dries Depoorter + Q&A
  • 13.00u: einde programma en lunch in foyer

Napraten met lunch vanaf 13.00u en de mogelijkheid om installatie AntennA van Kevin Trappeniers te bezoeken en om Animaltroniek van Exoot aan het werk te zien.