Op 19 november organiseert Pulse in samenwerking met Live DMA een digitale praktijksafari bij de Handelsbeurs in Gent.

Pulse gaat verder met het tonen van inspirerende verhalen waar uitwisseling en verbinding centraal staan. Samen met Live DMA organiseren ze op 19 november een digitale praktijksafari bij de Handelsbeurs in Gent. Tijdens deze safari zoomen ze in op drie thema’s: mobiliteit, inclusiviteit en samenwerking.

Je kiest uit deze drie thema’s en gaat aan de hand van eigen praktijken in gesprek met anderen. Deze praktijken kunnen groot of klein zijn. Wat zijn de successen? Tegen welke muren botste jouw organisatie? Welke vragen heb jij hier rond? Door de internationale samenwerking met live DMA zullen er ook Europese zalen en organisaties deelnemen aan deze safari. HET ideale moment dus om ideeën en praktijken uit te wisselen en gebruik te maken van dit Europese platform.

Digitaal?! Geen zorgen, het concept blijft hetzelfde. Pulse gaat met een kleine groep mensen op bezoek bij initiatieven en organisaties waar deelnemers in gesprek gaan met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken. In plaats van je werkelijk op de site te begeven, volgen jullie live mee vanachter jullie schermen.

programma

Bekijk hieronder de verschillende breakout rooms waaraan je kunt deelnemen en bereid je voor op de sessie aan de hand van enkele voorbereidende vragen.

Mobiliteit

 • Kan een podium, club of festival echt duurzaam zijn als het gaat om mobiliteit van artiesten, personeel en publiek?

 • Welke acties onderneemt jouw organisatie om het publiek te helpen hun ecologische voetafdruk met betrekking tot hun transport te verkleinen?

 • Hoe beheert jouw organisatie de groene mobiliteit van het personeel, vooral wanneer ze ver moeten reizen?

 • Werkt jouw organisatie samen met anderen om slimmere toerroutes voor artiesten voor te bereiden?

 • Hoe betrek je het publiek bij dit gesprek?

Inclusiviteit

 • Welke acties onderneemt jouw organisatie rond de financiële toegang tot livemuziekevenementen?

 • Heb je overwogen om te spelen met de prijs van een concert (gereduceerd tarief, betalen zoals je wilt...)?

 • Heeft jouw organisatie infrastructuurwijzigingen doorgevoerd om een betere toegang tot locatie, club of festival te realiseren (oprit voor rolstoelen, speciale verlichting voor doven of slechthorenden...)?

 • Zijn mensen met een handicap betrokken bij het beheer van jouw organisatie (personeel, bestuursleden, vrijwilligers…)?

Samenwerking

Handelsbeurs probeert duurzame relaties aan te gaan en gebruikt dit netwerk als instrument voor capaciteitsopbouw en publieksontwikkeling. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de krachten te bundelen met een breed scala aan (niet-muzikale) organisaties en instellingen om elkaar sterker te maken. Hoe gaan jullie partnerschappen aan?

 • Bij welk(e) netwerk(en) is jouw organisatie betrokken en waarom? (livemuzieknetwerken op lokaal, nationaal of Europees niveau / netwerken van werknemersrechten / netwerken van sociale economie / netwerken voor ecologische transitie / andere?)

 • Waar komen deze netwerken van pas voor de organisatie?

voor wie is deze safari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, maar evengoed zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders, enzovoort. Kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en up-cycling.

Let op: Deze safari zal doorgaan in het Engels aangezien Pulse in gesprek gaat met internationale partners.

Heb je interesse? Inschrijven doe je best zo snel mogelijk want de plaatsen blijven beperkt.