Op 19 september organiseren cult!, VI.BE en de stuurgroep een kersvers cult!-circuit: eentje over de programmatietrend festivalisering. Iedereen die iets doet met muziek(programmatie) is welkom in CC De Werf in Aalst.

wat?

Het cult!-circuit is er om uit te wisselen, elkaar te inspireren en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Het thema wordt telkens bepaald vanuit de stuurgroep van cultuurhuizen. Onze host van de dag is Kathleen Keymeulen (programmator theater, concerten, comedy & circus Cultuurcentrum De Werf).

Dit keer buigen we ons over een programmatietrend die opgang maakt en ons voor zowel praktische als strategische uitdagingen zet: festivalisering. Daar maken we ruimte voor tijdens de gesprekstafels waar we elkaars praktijken leren kennen en doen we ook via de blik van een expert uit of naast onze sector.

We kunnen rekenen op de inzichten van gastspreker Christian Pierre (oprichter & manager bij musickness.be). Tijdens een unieke Q&A-opportuniteit vertelt hij over zijn blik op onze sector, de tendensen die er leven en de uitdagingen voor zijn artiestenstal (met o.a. dEUS, Tamino, Tourist LeMC, Black Box Revelation…).

voor wie?

Het cult!-circuit is er voor iedereen die muziek programmeert in een cultuurhuis en lid is van het netwerk van cult!. We richten ons op hedendaagse muziekprogrammatie en thema’s die hiermee verbonden zijn.

planning

12u00-12u15 welkom door host Kathleen Keymeulen

12u15-13u00 bring your own lunch & uitwisseling 

13u00-14u15 gesprekstafels

14u15-14u30 uitwisseling gesprekstafels & pauze

14u30-15u30 te gast: Christian Pierre (oprichter & manager bij musickness.be)

15u30-16u30 wrap-up & drankje

praktisch

Jullie zijn welkom in Cultuurcentrum De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst.

Voor de pendelaars: Het Statieplein ligt op slechts 6 à 7 minuten wandelen van De Werf. Steek het plein over en neem links de Albert Liènartstraat en volg de Graanmarkt en Zwarte Zusterstraat. Linksaf vind je de Molenstraat.

Auto: https://www.ccdewerf.be/nl/praktisch/locatie-route/