Op 9 juni is het weer zover: de tweede bijeenkomst van het cult!-circuit in CC De Factorij in Zaventem. Een dag speciaal voor muziekprogrammatie binnen het netwerk van cult! in samenwerking met VI.BE.

Op de tweede editie van het cult!-circuit nodigen we jullie opnieuw uit om uit te wisselen, elkaar te inspireren en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Jullie beslisten mee wat er op de agenda moest:  op 9 juni staat jong publiek en gewaagder programmeren centraal. Gastspreker van dienst is Wannes Loosveldt, die vanuit DO vzw een rugzak vol inzichten zal meebrengen: van elektronische muziek & nightlife tot dancehal & afrobeat op Bomboclat festival, of met culturele kruisbestuiving via het Culture Crossing project, hij heeft het allemaal op zijn kerfstok. Achteraf sluit hij aan bij de uitwisselingsgesprekken tussen cultuurhuizen. Ben jij erbij?

planning

12u00-13u00 bring your own lunch

13u00-13u10 intro van de dag

13u10-13u20 wie is onze gastheer?

13u20-13u40 discussie jong publiek & gewaagd programmeren

13u40-14u00 te gast: praktijk uit het cult!-circuit (TBC)

14u00-14u30 te gast: Wannes Loosveldt (DO vzw)

14u30-14u40 pauze

14u40-15u30 uitwisslingsgesprekken en plannen cult!-circuit

gastspreker Wannes Loosveldt

Wannes Loosveldt is geboren en getogen in Brugge (1987) en trad al snel in de voetsporen van zijn vader (zakelijk leider van het barokorkest Il Fondamento). Als jonge knaap was hij te gast op tal van Reggae-events als deejay en mc onder de alias MessenJah. Hij combineerde dit met een job bij KICK APS als backliner en stagemanager. Al snel begon hij zich meer en meer te richten op zijn eigen projecten.

Zo richtte hij in de loop van de jaren een eigen café op samen met zijn broer. Dit was ook het (nieuwe) begin van een traject in Brugge dat tot op heden loopt. Café De Vetten Os was de aanzet om een party-reeks (NAH MEAN) op te zetten, dat was dan weer de aanzet om de dj-activiteiten te bundelen onder de naam Team DAMP, en dat geheel leidde uiteindelijk tot de opstart van Bomboclat Festival. Daarnaast bleven tal van pop-up en andere projecten lopen. Dat alles werd in 2017 gebundeld tot 1 organisatie: DO vzw.

Op dit moment is DO vzw de drijvende kracht achter NAH MEAN party, Team DAMP, Yeke Yeke Festival (De Haan), Bomboclat Festival (Zeebrugge), Culture Crossing (inclusiviteit project ism verschillende cultuurhuizen). 

voor wie?

Iedereen uit het netwerk van cult! die bezig is met hedendaagse muziekprogrammatie kan aansluiten, ook als je eerder niet aanwezig was bij vorige afspraken van het cult!-circuit.

programma

Jullie zijn welkom vanaf 12u om samen met de stuurgroep, cult! en VI.BE te lunchen (bring your own lunch). Om 13u gaan we van start met de dag, we ronden af om 15u30. Via het inschrijvingsformulier kunnen jullie laten weten welke topics voor jullie het meeste spelen.