Het is tijd voor een volgende collegadag Jazz, georganiseerd door cult!, JazzLab en VI.BE. Dit keer komen we samen in kunstencentrum nona (Mechelen) op 8 december van 9u30 tot 16u. De dag bestaat uit een voormiddag vol uitwisseling en een namiddag met live muziek. Het thema van de collegadag: participatie. We horen niet enkel collega’s maar ook enkele artiesten en experten over hun ervaringen.

Voormiddag:

De collegadag staat volledig in teken van participatie. Een hot topic dat in menig overleggen over de tong gaat maar waar velen ook heel wat vragen over hebben. Ook binnen jazzprogrammering ontstaan er steeds vaker initiatieven die verder gaan dan een statisch publiek, die grenzen willen openbreken of nieuwe doelgroepen willen aanspreken. Hoe ga je daarmee om? Welke uitdagingen komen hierbij kijken? En hoe pakken collega’s dit aan? Deze en heel wat andere vragen bespreken we tijdens de voormiddag.

Iedereen die bezig is met (jazz-)programmatie is welkom om de voormiddag bij te wonen. Nu we opnieuw op volle toeren draaien, is er ook ruimte om je eigen vragen op te werpen en uit te wisselen over jouw ervaringen en ideeën van de afgelopen periode. Meer dan stof genoeg om samen te zitten.

Als afsluiter van de voormiddag krijg je een kijkje achter de schermen van kunstencentrum nona, vanaf 1 januari de nieuwe thuisbasis van JazzLab.

Namiddag:

Na de lunch stelt JazzLab de tournees van seizoen 2023-’24 voor, en dat wordt een feesteditie: samen met WERF Records bestaat de organisatie dan 30 jaar, en dat wordt gevierd met een paar feestelijke tournees waarvoor de twee partners de handen in elkaar slaan. Er wordt gewerkt met vaste waarden en aanstormende talenten uit onze Belgische jazzscene, plus een explosief multidisciplinair project. 

Planning:

9u30-10u onthaal

10u-12u30 participatie-uitwisseling en experten

12u30-13u30 lunch

13u30-16u Voorstelling JazzLab seizoen 2023-’24

Praktisch

De collegadag is gratis, graag wel bevestiging via het inschrijvingsformulier aangezien er ook lunch is. Inschrijven kan nog tot 1 december.

Locatie: kunstencentrum nona (Mechelen)