Binnenkort is het zover: een nieuwe Collegadag Jazz. Op 8 juni nodigen cult!, JazzLab, VI.BE en 30CC je uit voor een boeiende inspiratiedag. Veel beter kon die datum moeilijk vallen, want het voorbije jaar stonden we voor uitdagingen die we niet zagen aankomen. Uitdagingen die mee het dagprogramma bepalen.

cult! organiseert een discussiegroep (zie onderaan voor meer info) die inzoomt op de concrete effecten en gevolgen voor de cultuurcentra in deze coronaperiode. Misschien zijn er daar ook kansen ontstaan of is de tijd rijp voor nieuwe samenwerkingen? We nemen de onderwerpen graag samen met jullie onder de loep.

Naast uitwisselingsmomenten vult JazzLab de dag ook met live muziek. Zo presenteren ze drie showcases, met twee bands uit het volgende JazzLab-seizoen (waarvan er eentje zijn publiek laat componeren en de andere gretig de grens tussen experimentele pop en jazz verkent) en stellen ze jullie voor aan een project dat ondersteund wordt door het nieuwe internationale samenwerkingsplatform, Stepping Stone

Tussendoor is er natuurlijk ook tijd om je collega’s nog eens te zien en te spreken. Dat organiseren we vanzelfsprekend #coronaproof.

Opgelet: de plaatsen zullen daardoor beperkt zijn, dus schrijf je zeker op tijd in!

wanneer?


8 juni 2021 - 9u30 tot 16u

waar?

 

30CC Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven (op een steenworp van het station)

programma

 

09u30: onthaal
09u45: showcase 1
10u30: presentatie JazzLab
11u00: discussiegroep
13u00: lunch
14u00: presentatie JazzLab internationaal + showcase 2
15u00: showcase 3

 

discussiegroep: post-corona jazz-programmeren

Het eerste onderwerp, daar waren we snel uit: corona en de impact ervan op de werking van de cultuurcentra. Aan het begin van - hopelijk - een nieuw tijdperk willen we een korte stand van zaken opmaken: Wat hebben we gehaald uit het voorbije jaar? Zag je ook kansen als jazzprogrammator? Kunnen we loskomen van een klassieke seizoensplanning en meer ad hoc programmeren en communiceren? Welke plaats heeft jazz binnen het cultuurlandschap? Wat is er veranderd voor de kleinschalige(re) werking rond jazzconcerten? Welke struikelblokken zijn er? En welke onderwerpen werden plots prangend? We hebben het over gevolgen én mogelijkheden voor muzikanten, zalen en publiek.

(op het inschrijvingsformulier duid je 'collegagroep 1: programmeren in de toekomst (11u-13u)' aan)

JazzLab organiseert tegelijkertijd ook een discussiegroep over internationaal jazz-programmeren. Lees hier (nieuwbrief JazzLab) meer over die discussiegroep.