cult! - inspiratie- en ontmoetingsdag cultuurhuizen en kunsten
Nieuwe datum: donderdag 17.06.2021

cult! is dé inspiratie- en ontmoetingsdag voor cultuur- en gemeenschapscentra, kunstenorganisaties en gezelschappen, individuele kunstenaars én beleidsmakers. De editie van 2020 werd omwille van de Coronamaatregelen geannuleerd en wordt verplaatst naar 2021.

De cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen en Brussel zijn dankzij hun lokale inbedding, bovenlokale uitstraling, jarenlange ervaring en professionele werking een cruciale actor in het ondersteunen van de professionele kunsten en de kunstenaar. Tijdens cult! willen we dat tonen aan elkaar en aan de kunstensector. 

Kunstenorganisaties en kunstenaars hebben op hun beurt heel wat vragen naar de cultuur- en gemeenschapscentra. Ze weten ook niet altijd goed wat de centra te bieden hebben. cult! brengt beide partners samen, want we hebben ongetwijfeld veel van elkaar te leren. 

cult! is een inspiratie- en ontmoetingsdag om:

  • Elkaar beter te leren kennen
  • Ervaringen uit te wisselen
  • Informatie en kennis te delen
  • Praktijkvoorbeelden te leren kennen
  • Aan match-making te doen

cult! is een inspirerende dag vol verrassende ontmoetingen, interessante keynotes, boeiende debatten en heel wat praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen en Brussel. Het cult!-café is de hele dag door een bruisend meetingpoint en dé plek voor zowel geplande als onverwachte ontmoetingen tussen kunst en cultuur.

Datum cult!
Donderdag 18 juni 2020
9u tot 16u30

Locatie cult!
Zinnema
Veeweidestraat 24
1070 Brussel (Anderlecht)

Inschrijven
De inschrijvingen voor cult! starten binnenkort.
Hou deze website en onze Facebook en website in de gaten voor meer info.

Cult is afkomstig van het woord cultus (bron: Wikipedia)
> een sociale groep die wordt gedefinieerd door zijn religieuze, spirituele of filosofische overtuigingen, of door zijn gemeenschappelijke interesse in een bepaalde persoonlijkheid, object of doel.
> een actieve subcultuur van mensen die fan zijn van een bepaalde artistieke uiting, vaak binnen de popcultuur: literatuur, muziek en film. 

Culthelden zijn de paradijsvogels van hun vakgebied: ze vertederen, verbazen, irriteren en amuseren. Ze zijn ongrijpbaar, onnavolgbaar en uniek.

Beeld headerfoto: Den Beer heeft mij gezien van ARSENAAL/LAZARUS - Foto Koen Broos